Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

«Η επιχείρηση «Αταλάντα» συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας. Η πρόσφατη απόφαση για παράταση της εντολής της μέχρι το τέλος του 2016, μετά τη Στρατηγική Αναθεώρηση της επιχείρησης, θα βοηθήσει στη διατήρηση του ισχύοντος επιχειρησιακού καθεστώτος, προωθώντας τους στόχους της και ενισχύοντας περαιτέρω συνέργειες με τις υπόλοιπες αποστολές, επί τη βάσει της συνεκτικής προσέγγισης της ΕΕ στην περιοχή.

Επισημαίνουμε τη σημασία της αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών της πειρατείας και των δικτύων της. Κατά συνέπεια, θα πρέπει, στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέσων και δυνατοτήτων και σύμφωνα με την ολοκληρωμένη προσέγγιση της ΕΕ στη Σομαλία να συνεχίσουμε τη δράση μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί έμφαση στις μειωμένες δυνατότητες αντιμετώπισης της κατάστασης από πλευράς της Σομαλίας και των τοπικών αρχών.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει την παρουσία της στην επιχείρηση, αφού η ελληνική Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» αναπτύχθηκε για μια περίοδο τριών μηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους (19 Φεβρουαρίου – 12 Μαΐου).

Επιπλέον συμμετέχουμε στην EUFOR στη Βοσνία και στην EUTM στο Μάλι. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Τέλος, εκτιμούμε ιδιαίτερα το συντονιστικό ρόλο του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΕ στις αποστολές και επιχειρήσεις της ΚΠΑΑ στην περιοχή και προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυσή του».

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Top